flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня (3-7 квітня)

03 квітня 2017, 10:05

счетчик посещений

Цього тижня у столиці говоритимуть, чого чекати від змін в оподаткуванні цього року, а в Одесі розпочнеться дводенне засідання Ради адвокатів України. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».

3 квітня

Відбудеться засідання другої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Планується розглянути 4 дисциплінарні справи, а також вивчити 6 скарг щодо суддів на предмет наявності підстав для відкриття проваджень.

В Одесі розпочнеться 5-денний курс підготовки суддів місцевих загальних судів.

Навчання проводиться Національною школою суддів у рамках програми підтримання кваліфікації.

4 квітня

Продовжить засідати друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

На цей день заплановано розгляд дисциплінарних справ суддів Вищого господарського суду Світлани Владимиренко та Михайла Запорощенка, а також 10 скарг на представників судів першої інстанції.

5 квітня

Збереться на засідання третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона має розглянути 3 дисциплінарні справи стосовно суддів місцевих судів. Крім того, аналізуватиме 5 заяв зі скаргами на дії суддів.

У столиці пройде круглий стіл «Зміни у податковому законодавстві. Чого чекати в 2017 році».

Учасники заходу, організованого комітетом з податкового права Асоціації адвокатів України, дізнаються, чого чекати від податкових перевірок у 2017 році, які зміни плануються у податковому законодавстві, включаючи порядок судового вирішення спорів, а також хто заплатить за роботу адвоката в таких справах.

У Києві проведуть семінар з питань інформаційної безпеки в роботі адвокатів.

До програми, зокрема, включено такі пункти: несанкціонований доступ до даних та злочинна діяльність; дотримання законодавства про захист персональної інформації; режим інформаційної безпеки та правила користування персональними пристроями на робочому місці.

6 квітня

Відбудеться засідання Вищої ради правосуддя.

Розглядатимуться матеріали щодо внесення подання Президентові про призначення 6 суддів на посади в місцевих судах, а також 6 рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів про переведення суддів апеляційних судів, обраних безстроково, до установ іншого рівня. Крім того, ВРП має звільнити 4-х суддів за загальними обставинами.

У Києві пройде семінар у формі круглого столу на тему «Актуальні проблеми адміністративного судочинства в податкових спорах».

Навчання проводиться відділом підготовки суддів Національної школи суддів спільно з Асоціацією податкових радників, Асоціацією адміністративних суддів, Вищим адміністративним судом та платформою Taxlink.

У столиці збереться круглий стіл «Перспективи застосування процедури медіації в судовому процесі і виконавчому провадженні».

В заході, яким опікується комітет з питань медіації Національної асоціації адвокатів України, візьмуть участь представники судової влади, а також білоруські та грузинські адвокати і медіатори.

7 квітня

В Одесі розпочнеться дводенне засідання Ради

адвокатів України.

До порядку денного включено питання поточної діяльності Національної асоціації адвокатів України, ведення Єдиного реєстру адвокатів, стан фінансово-господарської діяльності вищих та регіональних органів адвокатського самоврядування. Також буде розглянуто результати роботи спеціальної тимчасової комісії з підготовки проекту Положення про ведення адвокатського досьє.

Також в Одесі пройде семінар «Психопедагогічні техніки розвитку навичок саморегуляції і профілактики емоційного вигорання у професійній діяльності суддів».

Навчання для суддів місцевих судів загальної юрисдикції проводить одеське регіональне відділення Національної школи суддів. 

 

За матеріалами газети "Закон і Бізнес"