flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Мін'юсті назвали «цікаву» мотивацію для держвиконавців

17 березня 2017, 09:44

счетчик посещений

«Буде конкуренція як між державними та приватними виконавцями, так і у приватних виконавців між собою. Це сприятиме зростанню кількості виконаних рішень та скороченню термінів виконання».

На цьому наголосив заступник міністра юстиції Сергій Шкляр під час семінару-практикуму для осіб, які бажають працювати приватними виконавцями, передає «Закон і Бізнес».

Як зазначив посадовець, Міністерство юстиції надалі проводить багато заходів з організації втілення реформи: формуються нові групи осіб на навчання, готуються члени Тимчасової кваліфікаційної комісії для прийняття іспитів, розробляються та друкуються навчальні посібники та здійснюється низка інших заходів, спрямованих на подальше втілення реформи.

«Це не реформа про приватних виконавців, а комплексна реформа виконання судових рішень та рішень інших органів. Ми зробили цікаву мотивацію не лише для приватних, а й для державних виконавців. Буде конкуренція як між державними та приватними виконавцями, так і у приватних виконавців між собою. Це сприятиме зростанню кількості виконаних рішень, скороченню термінів виконання, стягувачі отримають більш якісні послуги, а боржники — оптимальне безконфліктне вирішення проблем з їхніми зобов'язаннями. Те, що реформа відбудеться, – у мене немає жодних сумнівів», — наголосив заступник міністра.

За його словами, Мін'юстом у стислі терміни було докладено багато зусиль для реалізації реформи та повністю підготовлено базу для старту нової професії приватного виконавця.

«Ми зробили все необхідне для того, щоб втілити в життя усі новели законодавства: розроблено ряд підзаконних нормативно-правових актів, запрацювала нова автоматизована система виконавчого провадження, створено Єдиний реєстр боржників. Ми розробили програму навчання кандидатів у приватні виконавці та підготували усе для складання ними кваліфікаційних іспитів. Наразі сформовано 4 потоки по 210 осіб, перший потік уже розпочав навчання. На сайті Міністерства юстиції опубліковані питання для іспиту і приклади ситуативних та практичних завдань», — поінформував заступник міністра.