flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддям пояснили, що робити із депутатами, які «контролюють» справи

06 березня 2017, 15:25

счетчик посещений

Останнім часом трапляються випадки, коли депутати звертаються до голови суду з повідомленнями про те, що та чи інша справа перебуває в них на контролі.

Про це під час своєї доповіді на Закарпатському регіональному судовому форумі, який сьогодні проходить в Ужгороді, розповіла член Вищої ради правосуддя Алла Лесько, передає кореспондент газети «Закон і Бізнес».

«Такі листи-звернення є незаконними,  ми, зі свого боку, також будемо на них реагувати», - зауважила член ВРП.

На її погляд, слід виходити з того, що незалежність суду забезпечує, в кінцевому рахунку, право кожного на справедливий і неупереджений суд. Тому закликала суддів, які вважають що на них здійснюється тиск чи втручання у їх діяльність, негайно звертатися до ВРП. 

В той же час, А.Лесько вказала, що судді повинні розуміти, що коли вони звертаються до ВРП з відповідними заявами, у них одразу теж з’являються певні обмеження та обов’язки.

Член ВРП підкреслила, що незалежність кожен суддя повинен забезпечити самостійно. «Суддя сам повинен бути порядним і безстороннім, а якщо він не може бути таким, то світ клином не зійшовся на цій професії, і тому потрібно з неї іти», — вважає вона.

Захід організований Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України разом із Асоціацією правників України спільно з проектом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».