flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Електронний суд» в Кодимському районі

04 лютого 2014, 16:39

счетчик посещений

     З 1 жовтня 2013 року в усіх судах загальної юрисдикції запроваджена послуга надсилання SMS - повідомлення учасникам судового процесу. Судові повістки про виклик до суду надсилаються судом учаснику судового процесу (кримінального провадження) у вигляді SMS-повідомлення на його номер мобільного телефону. Надсилання таких повісток здійснюється судами у відповідності до статті 135 Кримінального процесуального кодексу України та частини 6 статті 74 Цивільного процесуального кодексу України, якими передбачена можливість інформування учасників процесу за допомогою телефону або іншими засобами зв’язку, що забезпечують фіксацію повідомлення.

    Учасник судового процесу (кримінального провадження) подає до суду заявку про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі. Судова повістка в електронному вигляді буде надсилатися учаснику судового процесу на його номер мобільного телефону, вказаний в такій заявці.

    Формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SMS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду. Інформація, що міститься в автоматизованій системі документообігу суду є захищеною.

    Перевагами такої послуги є: економія робочого часу працівників апарату суду на відправку судових повісток поштою; значна економія бюджетних коштів на поштову розсилку судових повісток, економія коштів на витратний матеріал (папір, конверти, марки тощо). У середньому при надсиланні судової повістки у вигляді SMS-повідомлення, її вартість зменшується приблизно у 8 разів;

      Також, наказом Державної судової адміністрації України від 31 травня 2013 року № 72 «Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу» зі змінами внесеними наказом Державної судової адміністрації України від 14 червня 2013 року № 81 у всіх місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції з 17 червня 2013 року запроваджується порядок щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу в частині надсилання судом таким учасникам

процесуальних документів в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді.

    Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді учасник судового процесу повинен зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

     Зі зразками заявок про отримання процесуальних документів в електронному вигляді та отримання судових повісток в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень, Ви маєте можливість ознайомитись на сторінці Кодимського районного суду  офіційного  веб-порталу судової влади України за адресою: http://kd.od.court.gov.ua/sud1514/.

     Метою запровадження надсилання судами учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень та надсилання судом процесуальних документів в електронному вигляді є вдосконалення організації роботи суду, своєчасне повідомлення учасників судового процесу про дату та час судових засідань та якнайшвидше отримання копій процесуальних документів суду.

      Керівник апарату суду Спатерук Ю.М.