flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Кодимського районного суду склали присягу судді

29 липня 2020, 10:46

28 липня 2020 року відбулась урочиста церемонія складання присяги 205 суддями, вперше призначеними на посаду судді. 

Відповідно до статті 57 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» особа, вперше призначена на посаду судді, набуває повноважень судді після складення присяги судді під час урочистої церемонії у присутності Президента України.

Присягу склали судді, які були призначені на посади указами Президента України за поданнями Вищої ради правосуддя. Зокрема, за період з квітня по червень цього року Вища рада правосуддя направила Президенту подання про призначення понад 431 кандидатів на посади суддів. Це кандидати, рекомендації щодо яких за результатами конкурсного відбору були скеровані до ВРП Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, що припинила свою діяльність у листопаді 2019 року з початком дії Закону України № 193-IX «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування».

Склали присягу і судді Кодимського районного суду Одеської області, вперше призначені на посаду судді: Вороненко Денис Валерійович та Калашнікова Тетяна Олександрівна.