flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги виборців!

15 липня 2019, 10:35

Інформація для виборців!!!

21 липня 2019 року відбудуться позачергові вибори народних депутатів до Верховної Ради України. Право голосу на виборах народних депутатів мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років.

Громадянин має право ознайомитися зі списком виборців у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей. Громадянин має право звернутися до відповідної дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці щодо допущених при складанні попереднього списку виборців неправильностей, у тому числі, невключення, неправильного включення або виключення зі списку виборців його або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

Також, громадяни мають право звернутися за захистом порушеного права на участь у виборах з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку виборців до Кодимського районного суду Одеської області, як адміністративного суду. Позовну заяву про уточнення списку виборців може бути подано до адміністративного суду не пізніше як за два дні до дня голосування, без сплати судового збору. Останнім днем подання позовної заяви про уточнення списку виборців на виборах народних депутатів є 18 липня 2019 року.