flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВАС розповіла польським інвесторам про захист підприємців в Україні

19 травня 2017, 14:33

счетчик посещений

18 травня 2017 року у Варшаві відбувся міжнародний форум «Дні українського бізнесу в Польщі», організований Асоціацією українського бізнесу в Польщі та Міжнародним правовим центром EUCON.

Основним завданням форуму було надати польським підприємцям і інвесторам інформацію про істотну зміну умов ведення бізнесу в Україні, що здійснюються реформи в різних сферах, які безпосередньо впливають на інвестиційний клімат в Україні.

Серед основних тем, які обговорювались були реформи в податковій сфері, дерегуляція, судова реформа, розвиток інфраструктурних проектів. Так, у своїй доповіді суддя Вищого адміністративного суду України Наталія Блажівська розкрила польським інвесторам основні аспекти судової реформи в Україні, а також деякі суттєві процесуальні новели в адміністративному судочинстві, які запропоновані у проекті нового Кодексу адміністративного судочинства.

Тема ефективного судового захисту прав підприємців завжди була одним з найважливіших аспектів, який впливає на інвестиційний клімат в Україні. Відповідно, інформація про масштабні зміни як у структурі судової системи, так і про істотних процесуальних новел, спрямованих на підвищення ефективності судових процесів, викликала жвавий інтерес і активну дискусію.

Наталія Блажівська підкреслила, що саме прийняття парламентом України нових процесуальних кодексів та їх швидке набуття чинності стане відправною точкою для істотного підвищення ефективності судових процесів та підвищення рівня захисту прав інвесторів в Україні.

 

За матеріалами газети "Закон і Бізнес"