flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Положення про Координаційну раду молодих юристів оновлено

02 вересня 2019, 09:21

У роботу Координаційної ради молодих юристів, що працює при Міністерстві юстиції з 2007 року внесено зміни.


З 2007 року при Міністерстві юстиції працює Координаційна рада молодих юристів України, передає «Закон і Бізнес».

Це консультативно-дорадчий орган, серед основних завдань якого – надання пропозицій щодо вдосконалення організації правоосвітнього та правовиховного процесу, здійснення заходів щодо підвищення рівня правових знань населення та кваліфікації молодих юристів; долучення молодих юристів до нормотворчих процесів.

Для більш ефективної роботи в правовому полі потребувало вдосконалення нормативне регулювання діяльності Координаційної ради. Отже, Міністерство юстиції 21 серпня прийняло наказ № 2626/5 «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 19 липня 2007 року № 520/5», яким в тому числі внесені зміни до Положення про Координаційну раду молодих юристів України при Міністерстві юстиції України.

Зокрема, осучаснена структура Координаційної ради та введена посада «керівник Секретаріату», що має покращити організацію роботи консультативно-дорадчого органу.

Для ефективнішої співпраці Координаційній раді з регіональними координаційними радами молодих юристів запроваджено звітування про діяльність останніх. Задля відкритості і прозорості діяльності Координаційної ради пропонується розміщувати інформацію про її діяльність на офіційному вебсайті Міністерства юстиції.

Також текст Положення приведений до вимог

діючого законодавства в галузі освіти, нормопроєктувальної техніки та до єдиного стилю.

Із оновленим Положенням можна ознайомитись тут.

Нагадуємо, що раніше був затверджений новий персональний склад Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України.