flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Соцзахист інвалідів: ВР проти Кабміну

07 листопада 2017, 14:06

счетчик посещений

У той час, як Уряд збирається позбавити сім’ї померлих осіб з інвалідністю права власності на видані останнім автомобілі, нардепи пропонують залишити таку можливість. Більше того, встановити пільги для осіб, які стали інвалідами через бойові дії на території держави.

У проекті закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту осіб з інвалідністю» (№7209-1), передбачено виокремити таку категорію як «мирні (цивільні) громадяни, які отримали інвалідність внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час бойових дій чи збройних конфліктів».

Для них пропонується встановити додаткові соціальні пільги, як-от: 100% знижка на квартплату, комунальні послуги в межах норм споживання, безоплатний проїзд та інші, що залежать від групи інвалідності.

Крім того, пропонується надавати особам з інвалідністю грошову допомогу для придбання автомобілів. Причому не лише нових, а й тих, що були зареєстровані не пізніше 8 років тому. А в разі смерті особи з інвалідністю члени сім’ї зможуть переоформити власність на авто у порядку, що визначить Кабмін.

До речі, як і проект №7209, документ пропонує привести термінологію у відповідність з європейською. Тож в Україні більше не буде інвалідів, натомість з’являться особи та діти з інвалідністю.

За матеріалами газети "Закон і Бізнес"