flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чимало українських дітей нині опинилось у складних і нетипових для свого віку життєвих ситуаціях

05 вересня 2022, 11:31
Чимало українських 🧒👧дітей нині опинилось у складних і нетипових для свого віку життєвих ситуаціях. Війна позбавила їх відчуття безпеки та домівок, зробила багатьох сиротами чи напівсиротами. Діти, котрі стали потерпілими або свідками злочину, потребують особливої підтримки та допомоги. З огляду на це держава для надання правової допомоги виокремила таку категорію, як діти, які постраждали внаслідок воєнних дій.
Захист прав та інтересів дітей – одне з пріоритетних завдань системи БПД. Згідно зі статтею 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту, мають право на всі види правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 цього Закону, а саме: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.
Детальніше про те, як система БПД долучається до правового захисту дітей в Україні, читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3AxwvNl
#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid