flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як переселенцям стати в чергу до дитсадка

05 вересня 2022, 11:24
Багато родин з 👧🧒дітками були вимушені поїхати з власних домівок у пошуках безпеки. На новому місці батькам треба працювати, і постає питання: “Куди діти дітей?” На жаль, через безпекові питання заклади дошкільної освіти зараз не працюють. Але якщо бути оптимістами, то все одно варто подбати про те, щоб на майбутнє записатися до 🏠дитячого садочка.
Варто зараз вивчити ⚙алгоритм, який працював до початку повномасштабного нападу рф, щоб, як тільки буде можливо, влаштувати дитину до дитячого дошкільного закладу.
Слід знати, що формування новостворених груп в садочках здійснюється щороку наприкінці літнього періоду, не пізніше 31 серпня. Але зарахування здійснюється протягом усього року в порядку черговості, тому заяву краще подати якнайшвидше. Нехай вона чекає свого часу.
❓ Які пільги мають діти зі статусом ВПО
Діти з числа внутрішньо переміщених осіб чи діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, зараховуються до державних (комунальних) закладів дошкільної освіти першочергово. Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2021 N86.
Тож, подаючи заяву, не забудьте про це нагадати, реквізити довідки зазначте в заяві і додайте копію довідки ВПО.
❓ Як подати заяву
Заява про зарахування подається особисто одним із батьків або іншим законним представником дитини. Подати заяву можна і за допомогою системи електронної реєстрації за цим посиланням: https://bit.ly/3TgmOLR
Вивчіть ситуацію у своєму населеному пункті. Можливо, є інша, місцева, форма подачі заяв.
До заяви про зарахування дитини до закладу дошкільної освіти додаються:
📄 копія свідоцтва про народження дитини;
📄 медична довідка, видана відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», разом з висновком про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти;
📄 за наявності — копія документа, що підтверджує право на першочергове зарахування дитини (довідка ВПО).
❓ Куди звертатися, якщо дитину не хочуть зараховувати
Доведеться писати листи або телефоном скаржитися у вищі органи. Звертайтеся офіційно! Якщо це заява – віддайте її з проставленням відмітки на вашому примірникові або поштою рекомендованим листом.
- до керівника дитсадка;
- до місцевих управлінь/відділів/департаментів освіти;
- до обласного департаменту освіти;
- до Міністерства освіти і науки (контакти з питань загальної середньої та дошкільної освіти — 044 481 47 69);
- до Урядового контактного центру – (гарячі лінія за номером1545).
#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid