flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як добитись перегляду рахунків за холодні батареї?

11 січня 2016, 10:24

счетчик посещений

Якщо в квартирі температура нижче 18 градусів, громадянам необхідно зателефонувати в підприємство Теплокомуненерго, з яким у них укладено договір, або в ЖЕК чи ОСББ і повідомити про низьку температуру, а також запросити комісію для складення відповідного акта.

Про це "ЗіБ" пояснили у КМУ. Також в Кабміні радять уточнити номер заяви яка зареєстрована як телефонний дзвінок.

Протягом 72 годин комісія повинна прибути й заактувати температуру. У тому випадку, якщо протягом 72 годин комісія не прибула, громадяни мають право самостійно скласти відповідний акт. Для того, щоб цей акт був достовірний радять запросити своїх сусідів по будинку для того, щоб вони засвідчили двома підписами, що температура в квартирі дійсно нижче 18 градусів.

За кожен градус нижчої температури рахунок за житлово-комунальну послугу повинен бути зменшений на 5%. Якщо в квартирі температура не 18 градусів, а 16 градусів, то це означає, що рахунок за житлово-комунальні послуги за цей період повинен бути зменшений на 10%.

У тому випадку, якщо температура в оселі 12 градусів, громадяни взагалі не повинні сплачувати за рахунком. Для цього також слід скласти акт та передати його до підприємства Теплокомуненерго. Це підприємство в свою чергу зобов’язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений у відповідну квартиру.